New Family Member :)

Posted: November 24, 2011 in Ini Realiti!

Hari ini 24hb November 2011, genap sebulan selepas Mummy Blanco melahirkan anak2nya yang kiut miut…Mummy Negro turut join the club..Pada pukul 2.00 ptg, Mummy Negro kelihatan resah dan bulu2 sudah pun memenuhi lantai cage.  Pada mulanya aku berniat untuk memasukkan semula Daddy Coco yang terlepas..selepas Daddy Coco berjawab menyelinap keluar selepas berjaya menyepak aluminium food feeder yg diletak pada dinding cage.  Dengan tersenyum lebar..Daddy Coco duduk bersantai bawah cage.. grrrrrrr…geram rasenya…

So, melihat keadaan Mummy Negro, aku terpaksa ambil iktibar dari ape yang berlaku pada Mummy Blanco tempoh hari.. aku sediakan bakul dan kumpulkan kesemua bulu2nya…aku berikan juga sebakul alfalfa hay untuk Mummy Negro membuat sarang.  Tanpa berlengah-lengah..Mummy Negro bertungkus lumus menyiapkan istana singgahsana untuk baby nya..

Selepas pulang kerja, aku lihat keajaiban telah berlaku sekali lagi..Mummy Negro berjaya melahirkan baby2 nya dalam bakul dan tidak bersepah2 diluar cage.  Woowwww…i’m so happy… Congrats Mummy Negro..

Ini gambar yang aku sempat snap petang tadi..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s